Xenon extra ljus

Xenon är något av de vanligaste alternativen till Halogenextraljus. Istället för gasen Halogen, så fungerar Xenon extraljus av gasen med samma namn – Xenon. När xenon passerar den den elektriska laddningen resulterar detta i att Xenon extraljus kan brännas mycket vitare än halogenlampor, vilket höjer effektivitet och förbättrar sikt och synlighet. Ljuset från Xenonljus är mycket ljusare än lysdioder och halogener, men Xenon brukar vara lite mer ömtåliga, samtidigt som de inte har samma hållbarhet som exempelvis lysdioder. Detta innebär att xenon extraljus måste bytas ut merfrekvent än LED och i vissa fall kan de till och med förbrukas tidigare än de mer originella glödlamporna.Extraljus & LED-belysning - DSM LED-Light Bar Giga 41" Curved - RAM 1500,  2013-19 | Led light bars, Bar lighting, Lights

Med Xenon så blir det dock stor skillnad i jämförelse med halogen Extraljus och beroende på vad ditt behov är, så kan du välja ettextraljus som passar dina önskemål. Med tiden kan dock dessa lampor emellertid börja brännas vid lägre eller högre temperaturer och strax innan de är utbrända, så kan de ändra färg. I många fall är det så att LED extraljus är ett rimligare val för både kortvarig och långvarig användning.En hög procent väljer att konvertera till xenon extraljus, men en viss procentandel av dem som använder det, somså småningom kommer att växla till led extraljus. Även om extraljus xenon är i många fall bättre och tydligare än halogen, så är en hög risk att du får byta ditt Xenon extraljus. Även om du köper billiga xenon extraljus så kan det bli väldigt kostsamt i det långa loppet. Om du har en stor budget och söker efter ett väldigt bra, menkortvarigt extraljus, så är Xenon ett fantastiskt alternativ. Men om du letar efter ett långvarigare alternativ, såär led extraljus till bil det rätta alternativet för dig.

LED bil

Eftersom led extraljus för bil ännu inte är standard får du som bilägare valmöjligheten att installera det på din bil. Detta kan du göra antingen själv eller på en verkstad. Kärnan i LED är dess lysdioder som avger ett starkt ljus utan en särskilt stor energiförbrukning och som avger lägre utsläpp. Användadet av elektricitet i bilarhar idag blivit en viktig fråga och det har gett extra fokus på användandet av extraljus. LED för bilar har en långsam förbrukningstid och själva materialet i LED lampan har en driftlängd på upp till 100 000 timmar och ibland mer. Skälen till hur länge en LED lampa hållerär hur lampans design ser ut och hur effektivt den avleder värmebildning.

Bland det som utgör hot för LED lampor är speciellt värmeutveckling och detta kan reducera lampans livslängd med upp till 80 procent. Det är skillnad på hur man tillverkade förr och hur man idag sköter tillverkandet av LED lamporna, vilket gör att de idag har en längre livslängd än för bara ett par år sedan.En LED lysdiod är en typ av ledare som utsöndrar ljus när ström passerar genom den och fungerar endast när ström flyter i en riktning. När du ska lysa upp en lysdiod, så är energin som går från batteriet mindre än den energi som krävs för att driva exempelvisxenon eller Halogen.

Extraljushjälp

Vad är då bäst? Extraljus led eller xenon. Traditionella halogenlampor är fortfarandemest standard på vägarna, men det är en tidsfråga innan led extraljus tar över helt. Led extraljus har ett försprång när det jämförs med Xenon lampor. LED blir billigare och billigare minskar årligen, vilket gör att fler och flerväljer att konvertera sina extraljus till LED. Extraljus LED använder ett antal ljusemitterande dioder för att konvertera elektricitet från bilen till ljus med betydligt högre effektivitet än Xenon och Halogen.Elektricitetenskickas från katod till anod som skickas genom ett material som aktiverar ljuset. Halvledaren avger sedan fotoner, som sedan lyser upp vägen framför dig när du kör. Kom ihåg att värmen kan avgöra att livslängden på extraljusen blir längre eller lägre, eftersomLED största fiende är allt för hög värme.